Vg1 til Tyskland

06.05.2015
Det å få tilbringe en uke i Tyskland med alle sine klassekamerater er utrolig gøy!

Vi fikk se og oppleve nye ting, både når det gjaldt skoleaktiviteter og på fritiden. Det var en veldig lærerik og spennende reise, og vi ble bedre kjent med stedene vi var, lærerne og hverandre. Erfurt er en nydelig by med masse historie bak seg, og vi storkoste oss der. Mange minner ble skapt og tatt med videre til Wittenberg og Berlin. Vi besøkte viktige historiske steder i forbindelse med Martin Luther, som Wartburg der han oversatte Bibelen, og Augustinerklosteret der han ble munk og ble værende i 6 år. Byvandringen i Erfurt og Wittenberg lærte oss om de skjulte gleder og historier i byene. Vi fikk også oppleve konsentrasjonsleiren Sachsenhausen på selveste 70-årsjubileet og tidspunktet da de slapp fri. Det ble mange tunge og sterke følelser. På den norske ambassade fikk vi lære mer om forholdet mellom Tyskland og Norge i forskjellige sammenhenger. Det siste vi gjorde var å dra på Checkpoint Charlie og ha byvandring i Berlin, og det ga oss et stort innblikk i Tysklands historie og landet nå i dag. Alt i alt var dette en tur for livet, og jeg tror alle kan anbefale den til neste års VG1-elever.

Bilder og tekst av VG1-elev Rose Marie Russvoll

Flere bilder på Facebook.

Vg1 til TysklandVg1 til TysklandVg1 til Tyskland