FN-skole

27.10.2016
Drottningborg er FN-skole

Drottningborg er en FN-skole, og hver høst deltar VG3-elevene i faget Politikk og menneskerettigheter på et rollespill arrangert av FN. Rollespillet handler om FNs sikkerhetsråd, og elevene deltar som delegater der de representerer de 15 landene i Sikkerhetsrådet. I år ble rollespillet avholdt i bystyresalen i Arendal Kulturhus. Temaet var situasjonen i Syria, og Sikkerhetsrådet skulle forhandle seg fram til en resolusjon for å forbedre situasjonen. Spillet gikk over en hel dag, og det gikk slag i slag fra åpen debatt i plenum til harde forhandlinger landene imellom på bakrommet. Etter lunsj på Peppe Pizza endte den harde debatten med at landene ble enige om noen tiltak for å forbedre situasjonen i Syria.

-Det var spennende å se hvor forskjellig andre lands perspektiv på verden kan være. Det var utfordrende å forholde seg til dette da vi deltok i rollespillet, sier June Engeland som representerte den russiske delegasjonen.

FN-skoleFN-skoleFN-skoleFN-skoleFN-skoleFN-skole